Mediatietherapie is de officiële term voor behandeling van uw kind via de ouders. Samen met u als ouders kijken we naar specifieke situaties die u zorgen baren. Een goede manier hiervoor is om de situatie even op te schrijven in een schriftje zodat u deze mee kunt nemen. Schrijft u tenminste op wat de aanleiding was, het gedrag van uw kind, uw reactie op het kind en wanneer het gedrag of de situatie weer stopte. Samen met u kijken we vervolgens naar factoren die het gedrag in stand houden of die het gedrag kunnen beïnvloeden. Dit is van toepassing op alle leeftijden, van jonge kinderen tot en met tieners. Soms doen we dit (afhankelijk van de leeftijd van uw kind) samen met uw kind. Vaak doen we dit echter alleen met de ouders. Uw kind hoeft immers niet alles te weten over uw opvoedingstijl, onzekerheden of juist maatregelen die werken.

Uniek is de mogelijkheid om bij u thuis te komen observeren om zo een optimaal zicht te krijgen op het gedrag van uw kind waar u zich zorgen om maakt. Deze vorm van hulp wordt op dit moment alleen nog maar vergoedt als u verzekerd bent bij Univé, VGZ, IZA/IZZ of Trias. Meer hierover kunt u lezen op onze pagina over video observatie thuis.

Een traject met mediatietherapie is maatwerk. Gemiddeld zijn tussen de 4 tot 8 consulten nodig, maar dit kan zeer sterk afhangen van uw vraag. Mediatietherapie is slechts in zeer beperkte mate onderdeel van uw basis GGZ zorgverzekering in 2014. Vanaf 2014 zal deze vorm van hulp meestal voor uw eigen rekening zijn. Meer informatie vindt u via de button aan de linkerzijde.

Contactinformatie

Psychologen Praktijk Timmers
Schapendries 204 4901 HN Oosterhout
Molenstraat 44, 4944 AD Raamsdonk

TEL 0162-427535
FAX 085 48 67 325

Algemene voorwaarden

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelokaliseerd in het hart van Oosterhout (navigeer naar Kloosterstraat 45)

Bereikbaarheid

Telefonisch zijn wij maandag t/m donderdag tussen 08.30u en 12.15u bereikbaar. Buiten die tijden is ons secretariaat gesloten en kan het zijn dat alle behandelaren in consult zijn. U kunt dan gebruik maken van voicemail.

U kunt altijd contact leggen via onze online contactformulieren, ook voor een intake. Desgewenst bellen wij u terug. Onze locatie

voorkant-praktijk-300x155

Kijk ook eens op:

Youtube, voor interessante filmpjes

Voor een andere aanpak dan praten alleen:

Lerendoorervaring.nl