Binnen psychologenpraktijk Timmers  wordt de rTMS behandeling aangeboden als alternatief voor medicatie. rTMS staat voor repetitive Transcranial Magnetic Stimulation ofwel herhaalde magnetische hersenstimulatie (ook wel TMS of magneettherapie genoemd). Wij waren de tweede praktijk in Nederland die deze behandeling aan ging bieden en behoren nogs teeds tot één van de weinige plekken waar deze baanbrekende therapie aangeboden wordt. Maar, hoe werkt dat nou precies?

Bij rTMS stroomt een sterke elektrische stroom door een spoel die op het hoofd geplaatst wordt. In de spoel wordt de stroom omgezet in een sterk magnetisch veld. Dit veld wordt vervolgens in pulsen omgezet die de spoel van het apparaat verlaten. De pulsen kunnen gemakkelijk door de schedel dringen en zo de hersenen bereiken.

In onze praktijk wordt rTMS therapie gecombineerd met gesprekken met een psycholoog. Hierbij worden psychologische technieken zoals gesprekstherapie en cognitieve gedragstherapie gebruikt. Deze therapie wordt uitgevoerd in samenwerking met een team van specialisten zoals een Gezondheidszorgpsycholoog, een neuropsycholoog en een rTMS specialist.

Pagina 1 van 2

Contactinformatie

Arendstraat 37a Psychologen Praktijk Timmers

Psychologen Praktijk Timmers
Arendstraat 37a, 4901 JJ Oosterhout

Telefoon nr. 0162-427535
Fax nr. 085 48 67 325

Algemene voorwaarden

Locatie Raamsdonk

Molenstraat 44 Psychologen Praktijk Timmers

Molenstraat 44, 4944 AD Raamsdonk
Parkeren kan in de aangegeven vakken.

 

 

Bereikbaarheid

Telefonisch zijn wij maandag t/m donderdag tussen 08.30u en 12.15u bereikbaar. Buiten die tijden is ons secretariaat gesloten en kan het zijn dat alle behandelaren in consult zijn. U kunt dan gebruik maken van voicemail.

U kunt altijd contact leggen via onze online contactformulieren, ook voor een intake. Desgewenst bellen wij u terug.