Aanbod voor kind, jeugd en gezinnen

Diagnostiek
Diagnostiek

In diagnostiek proberen we antwoord te vinden op de oorzaken van gedrag (verklarende diagnostiek). Of een beschrijving te geven van de sterke en minder sterke kanten van een persoon (beschrijvende diagnostiek). Ook kan diagnostiek als functie hebben om een clustering aan te brengen in alle problemen waarmee mensen zich bij ons aanmelden. Dit noemen we de classificerende diagnostiek. Allemaal diagnostiek, maar toch erg verschillend. 

Lees meer
Gedrag en opvoeding
Gedrag en opvoeding

Wanneer is gedrag nu eigenlijk een probleem? Mag een kind ook nog een kind zijn? Dat zijn veel gehoorde uitspraken tegenwoordig en dit is niet onterecht. Toch kunnen er vragen zijn rondom het gedrag van uw kind. Is uw kind makkelijk boos of zijn er problemen in de opvoeding? Heeft u moeite met de opvoeding van uw puber of zijn er problemen op school met de leerkracht of leeftijdsgenoten? Of heeft u samen met uw partner vragen over opvoeding of over hoe u het gedrag van uw kind kunt beïnvloeden? Voor veel van dit soort hulpvragen hebben wij een hulpaanbod. Dit varieert van individuele en groepsgewijze trainingen tot Praktische Pedagogische Ondersteuning.

Jongeren
Jongeren

Jongeren verdienen een aparte positie in ons hulpaanbod. Maatwerk is wat hier voorop staat. Met de meeste jongeren gaat het goed. Maar in deze leeftijd heb je soms behoefte aan een steuntje in de rug of mischien zit je er voor je gevoel even helemaal doorheen. Dit kan door heel veel verschillende dingen komen, bijvoorbeeld:

  • School valt tegen of kost moeite
  • Je werkt wel hard maar je cijfers bijven achter
  • Je hebt vaak of flink ruzie met je ouders
  • Je hebt moeite met je klas en leeftijdgenoten.
  • Je voelt je minderwaardig of helemaal niet op je gemak met jezelf

En ook al zijn je ouders je ouders en houdt je van ze, het kunnen de laatste personen zijn waar je het mee wilt bespreken. Ook dat begrijpen we! Daarom heb je als jongere ook recht op privacy bij de psycholoog. Onder de 16 nog niet volledig maar wel recht op je eigen verhaal en individuele gesprekken. Toch betrekken we wel graag ook je ouders erbij als het niet lekker loopt.

Wellicht ook wel prettig om te weten

We focussen niet op je probleem maar werken samen met je te komen tot oplossingen.

Leren door ervaring
Leren door ervaring

Leren door ervaring, dat is ons motto. Deze speciale tak van Psychologen Praktijk Timmers richt zich niet op praten maar op doen. Immers, al doende leer je het meest! In psychologische behandeling en in de begeleiding van kinderen (met psychiatrische stoornissen) is juist bezig gaan vaak een veel passendere methode. We hebben verschillend aanbod, afhankelijk van de hulpvraag van het kind. Altijd op maat en altijd ingebed een één gezin één plan aanpak. 

Ons aanbod is ook uitstekend toe te passen in een andere setting als behandeling. Denk aan teambuilding, klasse uitje, of andere toepassing waar je zoekt naar leuke maar ook inzichtgevende activiteiten. Begeleid door jonge maar ervaren gedragsdeskundige!  

PMT
PMT

Psychomotorische therapie, PMT, is een therapie voor kinderen en volwassenen die zich niet fijn voelen of moeilijkheden hebben. Iedereen maakt wel eens mee dat het niet zo goed gaat. Soms kom je er niet alleen uit. PMT is een therapie die speciale hulp geeft. Je kan samen met de PMT-therapeut een tijdje aan de moeilijkheden werken.

Begeleid wonen
Begeleid wonen

Kumbaya biedt een fijne woonplek voor jong volwassenen in de leeftijd 18 tot 24 jaar met een vorm van autisme of ernstigere ADHD en een normale intelligentie om de stap te maken naar een zelfstandig leven. We bieden beschermd wonen, wat betekent dat we je een plek bieden met extra begeleiding om je te helpen jezelf verder te ontwikkelen naar een zelfstandig leven. En dit doen we door je ook een woonplek te bieden, dus je maakt de eerste stap al wel. Je gaat namelijk uit huis. En je gaat hier, op de Molenstraat in Raamsdonk, wonen en ontwikkelen. De Molenstraat is daar een prachtige plek voor.

Wij staan klaar voor u
  • Ervaren behandelaars
  • keuze uit 3 locaties
  • U ontzorgt
Neem contact op