Samen met ouders kijken naar gedrag en opvoeding

Mediatietherapie is de officiële term voor behandeling van uw kind via de ouders. Samen met u als ouders kijken we naar specifieke situaties die u zorgen baren. Een goede manier hiervoor is om de situatie even op te schrijven in een schriftje zodat u deze mee kunt nemen. Schrijft u tenminste op wat de aanleiding was, het gedrag van uw kind, uw reactie op het kind en wanneer het gedrag of de situatie weer stopte. Samen met u kijken we vervolgens naar factoren die het gedrag in stand houden of die het gedrag kunnen beïnvloeden. Dit is van toepassing op alle leeftijden, van jonge kinderen tot en met tieners. Soms doen we dit (afhankelijk van de leeftijd van uw kind) samen met uw kind. Vaak doen we dit echter alleen met de ouders. Uw kind hoeft immers niet alles te weten over uw opvoedingstijl, onzekerheden of juist maatregelen die werken.

Uniek is de mogelijkheid om bij u thuis te komen observeren om zo een optimaal zicht te krijgen op het gedrag van uw kind waar u zich zorgen om maakt. Deze vorm van hulp wordt op dit moment alleen nog maar vergoedt als u verzekerd bent bij Univé, VGZ, IZA/IZZ of Trias. Meer hierover kunt u lezen op onze pagina over video observatie thuis.

Praktische zaken

Een traject met mediatietherapie is maatwerk. Gemiddeld zijn tussen de 4 tot 8 consulten nodig, maar dit kan zeer sterk afhangen van uw vraag. Mediatietherapie is slechts in zeer beperkte mate onderdeel van uw basis GGZ zorgverzekering in 2014. Vanaf 2014 zal deze vorm van hulp meestal voor uw eigen rekening zijn. Meer informatie vindt u via de button aan de linkerzijde.

Contactinformatie

Arendstraat 37a Psychologen Praktijk Timmers

Psychologen Praktijk Timmers
Arendstraat 37a, 4901 JJ Oosterhout

Telefoon nr. 0162-427535

Extra locaties

Molenstraat
Molenstraat 44
4944 AD Raamsdonk
Parkeren kan in de aangegeven vakken.

Locatie Havenrijck
Haven 19-21
4941 DE Raamsdonksveer
Gratis parkeren voor de deur

 
 

Kijk ook eens op:

Youtube, voor interessante filmpjes

Voor een andere aanpak dan praten alleen:

Lerendoorervaring.nl

Onze locatie in Oosterhout is door herinrichting van de Heuvel moeilijker bereikbaar en kan parkeren een probleem zijn. U kunt gratis parkeren op het Slotjesveld of betaald parkeren op de volgende straten in de buurt; De Braak, Mathildestraat, Heuvelstraat of Bouwlingplein. Onze excuses hiervoor.