PMT

Wanneer PMT?

Psychomotorische therapie, PMT, is een therapie voor kinderen en volwassenen die zich niet fijn voelen of moeilijkheden hebben. Iedereen maakt wel eens mee dat het niet zo goed gaat. Soms kom je er niet alleen uit. PMT is een therapie die speciale hulp geeft. Je kan samen met de PMT-therapeut een tijdje aan de moeilijkheden werken.

Voorbeelden

Bijvoorbeeld als het moeilijk is om met je eigen gevoelens om te gaan, als je vaak boos, bang of bedroefd bent is het handig om met een PMT-therapeut aan de slag te gaan. Of als het lastig is om met anderen om te gaan, als je ruzies moeilijk weet op te lossen, je moeilijk kan verweren tegen pesters of je geen vrienden durft te maken. Ook komt het voor dat er vervelende dingen gebeurd zijn waar je nog last van hebt. Voor al deze moeilijkheden en ook voor andere, kan PMT je verder helpen.

Al doende leert men

PMT is een speciale hulp omdat we vooral aan de slag gaan. Je kent vast de uitdrukking: al doende leer je. Bij PMT krijg je beweeg- en spelopdrachten waarin je nieuwe dingen kan ontdekken over jezelf. Op deze manier kan je spelenderwijs leren en jezelf verder ontwikkelen!

Vergoeding

Vergoeding voor PMT tot 18 jaar is bij PPTimmers volledig mogelijk door de gemeente, hiervoor is een verwijzing of een indicatie nodig van een professional zoals de huisarts, een jeugdarts, het CJG en andere jeugdprofessionals.