Structuur en zelfstandigheidgroepen

Wij draaien 2 groepen met ieder een eigen opzet en logische opvolging ten opzichte van elkaar: de structuur groep en de zelfstandigheidsgroep.

Structuurgroep

De structuurgroep kenmerkt zich door een hogere mate van structuur. Er is een strak programma, er wordt veel structuur geboden. Het kind wordt in zijn gewoonten geobserveerd. Er wordt een begin gemaakt met het stimuleren van sociaal gedrag, fantasie wordt geprikkeld en er is veel aandacht voor alledaagse vaardigheden. Dat is een breed begrip wat loopt van toezicht en leren in persoonlijke hygiëne, leren van huishoudelijke taken tot ook gebruik maken van je mobiele telefoon, reizen met openbaar niveau, boodschappen doen, en natuurlijk in sociale vaardigheden n functioneren in een groep.

Er wordt veel spel aangeboden, fantasie wordt geprikkeld en prikkelende thema’s worden gebruikt om leuk en leerzaam te verenigen. Zoals een deelnemer het verwoorde: jullie verpakken het leerzame zo goed dat ik heel veel leer, maar vooral ook gewoon een leuk weekend heb.

Lees meer over de doelen van de structuurgroep

Zelfstandigheidsgroep

Contactinformatie

Arendstraat 37a Psychologen Praktijk Timmers

Psychologen Praktijk Timmers
Arendstraat 37a, 4901 JJ Oosterhout

Telefoon nr. 0162-427535

Extra locaties

Molenstraat

Molenstraat 44, 4944 AD Raamsdonk
Parkeren kan in de aangegeven vakken.

 

 
 

Kijk ook eens op:

Youtube, voor interessante filmpjes

Voor een andere aanpak dan praten alleen:

Lerendoorervaring.nl