Verloop weekend

Het PMT weekend verloopt volop gevarieerd binnen een vast kader.

Even binnen komen

De vrijdagavond is even binnen komen, je veiligheid en je plekje vinden. Daarnaast is het een moment om de energie te ontladen van de spanning van aankomen op het weekend.

 

Special saturday

De zaterdag is speciaal, er wordt gewerkt binnen het thema en het vooraf opgestelde doel van dit weekend. Deze doelen en programma worden door de het team op basis van input van ouders en de groepsprocessen als ook de doelen van de structuurgroep.

Langzame start van de dag

De zondag is huiselijk. De zondag is weer het moment om weer rustig te kunnen worden na een intensieve zaterag. De dag wordt gekenmerkt door een huiselijke sfeer om ook deze alledaagse situatie te creëren. Er wordt wat langer uitgeslapen, er is een uitgebreid ontbijt met een langzamere start van de dag. Gezelligheid en met elkaar sfeer maken staat voorop. Vervolgens is er tijd voor huiswerk, voor jezelf of voor een spelletje met een andere deelnemer of met de begeleiding. Tegen het einde van de ochtend staat er een sportmoment op het programma waarin een recreatieve sport zoals voetbal, volleybal of andere vrije tijd sporten beoefend worden. Ook om hierin te groeien en te oefenen, zodat de deelnemer ook hierin oefent en aan kan sluiten op een camping of bij een spel in de vrije tijd. De zondag middag wordt afgesloten met een soep als lichte lunch en een evaluatie.

Gedurende het geheel weekend is er doorlopend aandacht voor huishoudelijke taken zoals afwassen, schoonmaken van toilet en woonkamer, en op termijn komt ook wassen van textiel erbij. En er is altijd een moment om te douchen in het weekend (meestal  1 keer) en er is meerdere momenten per dag aandacht voor de persoonlijke hygiëne.

Contactinformatie

Arendstraat 37a Psychologen Praktijk Timmers

Psychologen Praktijk Timmers
Arendstraat 37a, 4901 JJ Oosterhout

Telefoon nr. 0162-427535

Extra locaties

Molenstraat

Molenstraat 44, 4944 AD Raamsdonk
Parkeren kan in de aangegeven vakken.

 

 
 

Kijk ook eens op:

Youtube, voor interessante filmpjes

Voor een andere aanpak dan praten alleen:

Lerendoorervaring.nl