• Onderzoek naar capaciteiten
  • Het in kaart brengen van persoonlijkheid en psychologisch functioneren
  • (Kort) neuropsychologisch naar functioneren
  • (Q)EEG onderzoek bij rTMS en Neurofeedback

Bij cognitieve gedragstherapie is het uitgangspunt dat gedachten (cognities) van invloed zijn op hoe we ons voelen. Ook hebben onze gedachten invloed op ons gedrag en andersom ons gedrag weer op ons gevoel. Het is daarom belangrijk inzicht te krijgen in de manier van denken. Door gesprekken met de psycholoog en daarnaast thuis ook bij te houden hoe het met je gaat, gaan we hiermee aan de slag.
Vervolgens zullen we ook kijken of je dingen anders kunt gaan doen (gedrag). Het doel zal uiteindelijk altijd zijn dat je beter om zult kunnen gaan met je emotionele problemen, zoals bijvoorbeeld je angst, boosheid, somberheid of schuldgevoelens.

Wat is EMDR therapie?

EMDR therapie staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken bij bijvoorbeeld Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) of andere ingrijpende of traumatische gebeurtenissen die leiden tot angstklachten, emotionele – of gedragsproblemen.  

Hier vindt u specifieke informatie over onze rTMS-behandeling bij depressie, Een alternatief voor medicatie. Ook zult u enkele links vinden naar de website van Brainclinics omdat zij veel onderzoek doen op het gebied van specifieke neuropsychologie, behandeling en rTMS. rTMS is één van de nieuwste behandelmethoden en vormt voor een groeiend aantal mensen hét alternatief voor medicatie en antidepressiva.

Paniekaanvallen komen veel voor. Bijna elke mens krijgt wel en keer in zijn leven een paniekaanval. De aanval is pver het algemeen wel erg heftig om mee te maken. Niet geheel zelden denk je dat je een hartaanval hebt en dood gaat. Dit komt omdat paniekaanvallen ook gepaard gaan met een heftige lichamelijke verschijnselen, zoals hartkloppingen, kortademigheid, trillen en duizeligheid. Een paniekaanval is nog geen paniekstoornis.

Contactinformatie

Arendstraat 37a Psychologen Praktijk Timmers

Psychologen Praktijk Timmers
Arendstraat 37a, 4901 JJ Oosterhout

Telefoon nr. 0162-427535

Extra locaties

Molenstraat

Molenstraat 44, 4944 AD Raamsdonk
Parkeren kan in de aangegeven vakken.

 

 
 

Kijk ook eens op:

Youtube, voor interessante filmpjes

Voor een andere aanpak dan praten alleen:

Lerendoorervaring.nl