Eet-, slaap- of zindelijkheidsproblemen

eetproblemenEet-, slaap- en zindelijkheidsproblemen komen vooral voor in de leeftijd onder de 6 jaar, maar kunnen ook daarna optreden. Elke ouder kan wel ergens in de opvoeding geconfronteerd worden met een peuter die niet eet, moeilijk inslaapt of weigert zindelijk te worden. In eerste instantie is het goed om bij dit soort problemen advies te vragen aan een consultatiebureau, huisarts of omgeving. Echter, wanneer er echt sprake is van een eet-, slaap- of zindelijkheidsprobleem kan meer specialistische hulp door een K&J psycholoog of orthopedagoog nodig zijn.

 

Jonge kinderen hebben maar heel beperkte mogelijkheden om aan te geven dat hen iets dwars zit. Dit kan een oorzaak zijn voor eet-, slaap- of zindelijkheidsproblemen. Er achter komen wat de oorzaak is voor het probleem, is door de beperkte communicatieve middelen nog wel eens een behoorlijke puzzel. Soms is het wegnemen van de oorzaak afdoende, maar ook zonder dat er een direct aanwijsbare oorzaak is kunnen eet-, slaap- of zindelijkheidsproblemen vaak eenvoudig goed verholpen worden met de juiste hulp en adviezen. Omdat het wel altijd maatwerk is, wordt er zeer nauw met de ouders samengewerkt. De meeste therapie wordt dan ook vaak door de ouders zelf gegeven, wij adviseren u hoe u uw kind kunt helpen.

Contactinformatie

Arendstraat 37a Psychologen Praktijk Timmers

Psychologen Praktijk Timmers
Arendstraat 37a, 4901 JJ Oosterhout

Telefoon nr. 0162-427535

Extra locaties

Molenstraat
Molenstraat 44
4944 AD Raamsdonk
Parkeren kan in de aangegeven vakken.

Locatie Havenrijck
Haven 19-21
4941 DE Raamsdonksveer
Gratis parkeren voor de deur

 
 

Kijk ook eens op:

Youtube, voor interessante filmpjes

Voor een andere aanpak dan praten alleen:

Lerendoorervaring.nl

Onze locatie in Oosterhout is door herinrichting van de Heuvel moeilijker bereikbaar en kan parkeren een probleem zijn. U kunt gratis parkeren op het Slotjesveld of betaald parkeren op de volgende straten in de buurt; De Braak, Mathildestraat, Heuvelstraat of Bouwlingplein. Onze excuses hiervoor. 

  • Informatie
  • Over ons
  • Contact