Omgaan met emoties

verschillende-kinderen

Emotie is iets dat ieder mens voelt. Maar, soms lijkt het bij kinderen wel alsof emotie hen overvalt. Sommige jonge kinderen hebben echt moeite met emotie en dit kan ook zorgen voor behoorlijke uitdagingen in de opvoeding.

Bang, Boos, Blij en Bedroefd is waar de vier B's voor staan. Kinderen die moeite hebben met hun emoties, ervaren deze gevoelens te sterk; de grenzen zijn als het ware weg. In deze individuele training leren ze om te gaan met hun gevoelens en zij leren hun emoties te herkennen, wat verergering van problemen in de opvoeding kan voorkomen.

Hulp aan kinderen is altijd maatwerk. Kindertherapie kan zwaar klinken en dat is het soms ook. Vaak valt het echter ook wel mee. Je kunt juist ook verergering ermee voorkomen.

Parenting-Makes-Healthy; wel is het vaak zo dat je met kinderen wat meer sessies doet. Zes tot acht afspraken is gebruikelijk. Dit komt omdat je met kinderen meer spelenderwijs werkt dan met bijvoorbeeld tieners en volwassenen. Kinderen hebben zelf ook lang niet altijd echt last van hun problemen, maar vaak ligt de last juist sterker bij de ouders. Hulp aan het kind is dan ook altijd ondersteunend aan de hulp voor u als ouder(s). U wordt nauw betrokken. Ook al zien we wellicht het kind meer in de spreekkamer dan dat we u zien, het meeste werk wordt door u als ouders thuis verzet.

 

Contactinformatie

Arendstraat 37a Psychologen Praktijk Timmers

Psychologen Praktijk Timmers
Arendstraat 37a, 4901 JJ Oosterhout

Telefoon nr. 0162-427535

Extra locaties

Molenstraat

Molenstraat 44, 4944 AD Raamsdonk
Parkeren kan in de aangegeven vakken.

 

 
 

Kijk ook eens op:

Youtube, voor interessante filmpjes

Voor een andere aanpak dan praten alleen:

Lerendoorervaring.nl