Bijzonder randje

Twee jaar geleden gestart met therapie bij Timmers, voor onze dochter. Een schat van een kind, ze is in het bezit van een "bijzonder randje" waar wij als ouders onze vinger niet op konden leggen. Uiteindelijk gaf dit de nodige spanning in ons gezin dat we besloten hebben om hulp te gaan zoeken. We kwamen terecht bij Timmers. Beetje onwennig want wat moet je ervan verwachten. Misschien zien wij het wel verkeerd, doen wij het misschien verkeerd? Zometeen zien ze niks en dan? Eerst de observatie van Nadyce een lief persoon en dat voelde goed. Heel veel formulieren in gevuld ;-)

Het magische glitterpotje
Uiteindelijk kwam ze terecht bij Sanne voor speltherapie. Iedere keer naar Sanne was een feestje en daar kreeg ze ook goede tips voor als ze een boze bui had waar ze zelf niet uitkwam; het magische glitterpotje. Ook dmv stickers plakken begon haar "bijzonder randje" te veranderen. Bij Dagmar kregen wij als ouders ook gesprekken waardoor we onze dochter beter gingen begrijpen.

Mildfulness
Als moeder kreeg ik een mindfulness aangeboden wat ik als onwijs prettig heb ervaren. Niks geen zweverig gedoe maar gewoon bewust worden van jezelf en inzien dat je als ouder ook best eens voor jezelf mag kiezen. Je bent zelf ook heel belangrijk. Toch kregen we de laatste puntjes niet op de i.

Thuiscoach
Dagmar kwam met het idee een thuiscoach in te gaan zetten. Nou daar moesten we toch echt wel even over nadenken. We zagen in gedachten al zo'n "nanny" die het ons wel eens even zou gaan vertellen hoe het moet ; -)
Pffff. Toch besloten om er toch voor te gaan. Wat hadden we immers te verliezen? Misschien elkaar wel als we het nu op zouden geven.

Oprecht luisteren
De bel... Spannend! Daar stond Sanne. Dat zag er toch wel even anders uit als het beeld dat wij in ons hoofd hadden. Helemaal geen wijzende vingers met een strenge blik. Heel lief en oprecht luisterde ze naar ons levensverhaal. Niks werd er veroordeeld, we deden het helemaal niet eens zo verkeerd. Ze heeft verschillende keren geobserveerd en de 2e keer liet ze haar eigen ik al aan Sanne zien. Wat een tips hebben wij van Sanne mogen ontvangen. En belangrijk, het werpte zijn vruchten af. Wat fijn, wat fijn! Maar niet te vroeg juichen want het is misschien maar tijdelijk.

Sanne betrok iedereen in dit traject en zo leerde wij, ieder voor zich, elkaars handen vast te pakken. En weer dezelfde richting uit te lopen. Natuurlijk schiet er weleens een hand los maar door rustig te blijven en niet te streng voor elkaar te zijn duurt het loslopen niet lang.

Omarmen
Het "bijzondere randje" is er nog steeds en dat is goed, ze is goed zoals ze is. Alleen door het te accepteren kunnen we het omarmen. Door alle handvatten te blijven te hanteren weten we dat als het even iets minder gaat het weer goedkomt. De barsten die ons huwelijk had opgelopen herstelden langzaam weer! We doen het weer samen omdat Sanne ons het vertrouwen gaf.

Sanne heeft ons zoveel meer geholpen dan dat ik het in woorden kan opschrijven. Volgende maand vieren we het afscheid van Sanne. Dan sluiten we een intensieve periode af. Maar maken we als gezin hand in hand een nieuwe bladzijde in ons levensverhaal.

Praktijk Timmers, dank jullie wel voor de energie die jullie in ons als gezin gestoken hebben, voor de energie die wij er weer uit hebben kunnen halen.

Lieve groetjes.