Zorgcoördinator Eigenwijs bij Timmers

24 – 28 uur per week 

Wie zoeken wij?  

Je bent werkzaam voor Eigenwijs bij Timmers, dagbesteding voor kwetsbare jeugdigen. Jij gaat als zorgcoördinator aan de slag om de jeugdige en het gezin de zorg te bieden die ze nodig hebben. Als een jeugdige aangemeld wordt, is dit een jeugdige die een vorm van respijtzorg nodig heeft. Diverse redenen kunnen hieraan ten grondslag liggen; omdat de jeugdige negatief gedrag vertoond, omdat de omgeving niet weet hoe met de jeugdige om te gaan of omdat de omgeving er baat bij heeft om ontlast te worden van de opvoedsituatie. Kortom, de jeugdige heeft extra ondersteuning nodig en bovendien een veilige plek. In samenspraak met ouders/ verzorgers, school, CJG/ wijkteam zorg jij ervoor dat de jeugdige en het gezin met een gerust hart aan kunnen sluiten bij Eigenwijs. Aangezien kinderen op Eigen Wijze ontwikkelen, zijn het dan ook de Eigenwijsjes.  

De Eigen Wijze medewerker 

Tijdens activiteiten van Eigenwijs nemen we de zorg voor jeugdigen uit de doelgroep van de ouders/ verzorgers over of dragen die samen, tijdens gezinsactiviteiten. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Als medewerker begeleid je jeugdigen, altijd in teamverband. Als medewerker hoef je niet alles te kunnen; iedereen heeft zijn/ haar eigen kwaliteiten! De teams worden evenwichtig ingedeeld en er zijn verschillende teamrollen. Met elkaar bezorg je de jeugdigen een leuke tijd, afgestemd op de individuele behoefte van iedere jeugdige.  

Medewerkers worden geselecteerd aan de hand van een aantal vaste criteria en aandachtspunten. Hij/zij: 

 • … is fysiek in staat om deel te nemen aan de activiteiten; 
 • … gaat op een positieve manier met kinderen om; 
 • … kan samenwerken in een team; 
 • … is in staat veiligheid, structuur en duidelijkheid te bieden; 
 • … kan zich vinden in de werkwijze Klimaat van Aandacht;
 • … heeft geduld, uithoudingsvermogen en is stressbestendig; 
 • … heeft affiniteit met de doelgroep; 
 • … heeft zelfreflectie/ zelfkennis. 

Zorgcoördinator competenties 

De zorgcoördinator is verantwoordelijk voor het zorgproces rondom een jeugdige. De zorgcoördinator draagt er zorg voor dat er een geldende beschikking is, met doelen die aansluiten op de jeugdcode die gedeclareerd wordt. De zorgcoördinator verzorgt de aanmelding, evaluatie en afsluiting en onderhoudt daartoe contact met CJG/ Sociaal wijkteam en/of andere verwijzer, inclusief bijbehorend papierwerk. De zorgcoördinator onderhoudt waar nodig contact met school, ouders en andere betrokkenen.  

Voor de functie van zorgcoördinator geldt aanvullend dat je: 

 • … minimaal HBO SKJ geregistreerd bent; 
 • … kennis en ervaring hebt met declaratieregels in de zorg;
 • … begrijpt dat je een cruciale rol hebt bij de beoordeling, verantwoording, vaststelling en evaluatie van jeugdigen; 
 • … ervoor zorgt dat de jeugdige en het gezin de zorg krijgt die ze nodig hebben;  
 • … beschikt over goede communicatieve vaardigheden, in woord en geschrift; 
 • … in staat bent om vooruit te denken en planmatig te werken;  
 • … in staat bent om regels en zorg nader tot elkaar kunt brengen;
 • ... in bezit bent van een B rijbewijs. 

Profiel van onze praktijk

De missie van Eigenwijs is om kansarme kinderen een eerlijke kans te geven in een kritische maatschappij, waar grote druk gelegd wordt. Kinderen verdienen kansen, onafhankelijk uit welk gezin ze komen. Kansen creëren betekent mogelijkheden bieden. Het betekent (opnieuw) kijken naar een kind en de reden achter het gedrag. Met het her-labelen van datzelfde gedrag, het zien van de alternatieven en de kans geven om te herstellen, vergroten we de veerkracht en zijn de kinderen weerbaarder tegen de maatschappelijke druk. Waardoor ze uiteindelijk hun eigen dromen waar kunnen maken.  

 “Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op eigen wijze” 


Eigenwijs ziet dat ieder kind uniek is en zich ontwikkelt op eigen wijze. Zij zet zich op positieve ontwikkeling. In een veilige omgeving, met vaste medewerkers en een vaste structuur wordt het mogelijk om weer te kijken naar de mogelijkheden van een kind. De basisuitgangspunten van het Aandachtsklimaat speelt hierin een belangrijke rol. Eigenwijs gaat ook verder dan dat. De ontwikkeling zet zich op zo normaal mogelijke wijze in. Dat betekent een actieve participatie in de maatschappij, activiteiten in de lokale speeltuin en deelname aan lokale verenigingen. Op deze manier stimuleer je de ontwikkeling op een zo normaal mogelijke wijze, waarmee de kans vergroot dat het kind ook later de ‘normale dingen van het leven’ ten uitvoer gaat brengen.  

“Gewoon als het kan, speciaal als ’t moet” #gewoonspeciaal 


Wij bieden 

Potentiële medewerkers worden aangenomen door Psychologenpraktijk Timmers en gedetacheerd naar Eigenwijs. Wij bieden:  

 • Een uitdagende en diverse werkplek in kleinschalige organisatie; 
 • De mogelijkheid om mee te bouwen aan een nieuwe organisatie; 
 • Collegiale, informele sfeer;
 • Onderdeel uitmaken van een groter geheel met innovatieve ondernemers met integrale denkwijze in de zorgsector; 
 • 24-uur dienstverband, afhankelijk van opleiding en ervaring in schaal 50/55 volgens CAO GGZ. 

Meer weten?

Bekijk onze site op www.pptimmers.nl , onze www.lerendoorervaring.nl site en www.stichting-kumbaya.nl site. De Eigenwijs site is nog in ontwikkeling. Daarnaast hebben we een Youtube kanaal (Timmers PGB) waar je ook onze visie tegen komt en achtergronden bij een aantal behandelingen. Bij navraag kunnen diverse verdiepende documenten toegestuurd worden. 

Interesse? 

Hebben wij je interesse gewekt? Graag ontvangen wij een sollicitatie brief met motivatie voor onze praktijk en een CV bij voorkeur digitaal per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Sollicitatiegesprekken worden gepland in de eerste week van juni.  

 

Stagiaires of open sollicitaties

Als Psychologen praktijk Timmers hebben wij de keuze gemaakt om tot nader order geen universitaire stagiaires meer aan te nemen. We willen de beperkt aanwezige mogelijkheid om bij te dragen aan opleiding van ambitieuze behandelaren voor nu inzetten voor reeds afgestudeerde basispsychologen die dit zetje in de rug hard nodig hebben.

Dit besluit geldt voor alle stages van all universiteiten en tot nader order. Mochten we weer mogelijkheid zien voor stagiaires dan melden wij ons weer aan bij de universiteit van Tilburg (waar wij meestal mee samen werkte).

Voor alle studenten op zoek naar een stageplaats: succes met het vinden van een passende plek en alle succes gewenst in je verdere carriere.

Namens Psychologen praktijk Timmers

Dagmar Timmers

 

Contactinformatie

Arendstraat 37a Psychologen Praktijk Timmers

Psychologen Praktijk Timmers
Arendstraat 37a, 4901 JJ Oosterhout

Telefoon nr. 0162-427535

Extra locaties

Molenstraat
Molenstraat 44
4944 AD Raamsdonk
Parkeren kan in de aangegeven vakken.

Locatie Havenrijck
Haven 19-21
4941 DE Raamsdonksveer
Gratis parkeren voor de deur

 
 

Kijk ook eens op:

Youtube, voor interessante filmpjes

Voor een andere aanpak dan praten alleen:

Lerendoorervaring.nl

Onze locatie in Oosterhout is door herinrichting van de Heuvel moeilijker bereikbaar en kan parkeren een probleem zijn. U kunt gratis parkeren op het Slotjesveld of betaald parkeren op de volgende straten in de buurt; De Braak, Mathildestraat, Heuvelstraat of Bouwlingplein. Onze excuses hiervoor.