Houd me vast

Komen jij en je partner steeds weer terecht in heftige en hopeloze ruzies over onbenullige dingen?

Dan kan de 'Houd me vast’ training voor jullie een goede manier zijn om weer emotionele veiligheid en diepgang in de relatie te brengen.

Houd me vast

Ups en downs komen in elke relatie voor. Maar komen jullie steeds weer terecht in heftige en hopeloze ruzies waarbij je ook het idee hebt dat je steeds verder van elkaar verwijderd raakt? En staat dit bijvoorbeeld goed overleg in de weg? Of ben je bang dat je relatie op den duur uitgeblust en saai wordt?

De ‘Houd me vast’ training helpt te ontdekken waar jullie zijn vastgelopen en hoe jullie samen meer diepgang en geborgenheid in de relatie terug kunnen brengen.

In deze training staat emotionele veiligheid centraal in plaats van communicatieregels en verstandig probleem oplossen zoals vaak in andere gangbare therapieën of zelfhulpboeken.

Je leert impasses te voorkomen en ook hoe je sneller uit een negatieve interactie kunt geraken. Door meer uit goede momenten te halen kun je je relatie versterken. Dit kan ook enorm helpen om bijvoorbeeld bij de opvoeding van de kinderen beter te kunnen samenwerken.

De training is gebaseerd op het boek ‘Houd me vast’ van Sue Johnson. Het beschrijft zeven stappen ‘gesprekken’ die je helpen de relatie te verbeteren.

Het programma kent een vaste structuur en bestaat uit acht bijeenkomsten. De volgende onderwerpen komen o.a. aan de orde:

  • emoties behorende bij verbinding / hechting als basis van je relatie
  • (destructieve) patronen binnen relaties herkennen
  • opzoeken en vinden van de pijnplekken van vroeger die in het heden nog een rol spelen
  • bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Tijdens de bijeenkomsten wordt er gewerkt met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je samen met je partner aan de slag gaat! Het oefenen met je partner doe je niet in de groep maar in de beslotenheid van een eigen ruimte.

ImageWil je weten hoe anderen de training hebben
ervaren? Kijk dan de video."Houd me vast" behandelaar

De "houd me vast" therapeut is Margit van Grevelt, EFT therapeut en

Margit Grevelt
Margit GreveltEFT register relatietherapeut
Margit is EFT register relatietherapeut en komt van een achtergrond als psycholoog en systeemtherapeut. Ze geeft de "Houd me Vast" training voor mensen met relatie problemen met als basis EFT.

Aanmelden

Hebben jullie een redelijk goede relatie? Dan helpt de ‘Houd me vast’ training jullie om te leren de diepgang in je relatie blijvend te onderhouden. Klik op "Aanmelden" als u geïnteresseerd bent in een stap vooruit in uw relatie.