Het team van Psychologen Praktijk Timmers kenmerkt zich door hun diversiteit in specialismes. Dat maakt ons een sterk team omdat we nauw met elkaar kunnen samenwerken om een zo goed mogelijke behandeling te kunnen bieden. Wij krijgen vaak terug van onze clienten dat ze zich persoonlijk benaderd voelen en en de samenwerking als prettig ervaren. Ook al krijgt u wellicht verschillende therapeuten vanwege hun unieke disciplines in uw traject te zien.

Up to date kennis | Kennis delen
In het team zoeken we naar een mix tussen ervaring en jonge mensen die nieuwe en recente kennis meebrengen. We gebruiken deze mix ook in opleiding, bijvoorbeeld door een opleiding tot GZ-psycholoog aan te bieden. Deze 2 jarige post-doctorale opleiding is specifiek voor psychologen om zich nog verder als therapeut te ontwikkelen. Een mix van cursorisch onderwijs (1 dag per week) en praktijk (4 dagen per week) kenmerkt deze opleiding. 

We werken ook samen met een aantal andere praktijken in de omgeving om deze opleiding vorm te geven. Zo kunt u behandelaren tegen komen bij onze praktijk van  van  for mind en behavior in Roosendaal waarmee wij samen de opleiding vorm geven.

Naast deze opleiding hebben wij vaak ook een aankomend psychologisch talent rondlopen vanuit diverse universiteiten. Deze stagiaires komen vaak uit Tilburg, maar ook de Universiteit van Leiden en Nijmegen vraagt ons voor stages. Deze stagiaires zitten in hun laatste fase van de opleiding en moeten een praktijkstage van 9 maanden lopen voordat ze af kunnen studeren. 

Ieder mens heeft de mogelijkheden om vreugde te beleven aan zijn mens zijn. Het tot ontplooiing laten komen van ieder zijn individuele mogelijkheden vraagt soms om specifieke kennis over de mens, zijn ontwikkeling en zijn interactiemet zijn omgeving.

Psychologen Praktijk Timmers wil er zijn voor de geestelijke gezondheidszorg van volwassenen als persoon, in hun rol als ouder(s) en voor het kind als uniek mens. Laagdrempelig en dicht bij de cliënt. Wij werken met op maat gemaakte & wetenschappelijk gefundeerde behandelingen. Waar mogelijk proberen wij bruggen te bouwen tussen wetenschappelijke inzichten en de weerbarstigheid van de dagelijkse praktijk van mensen. Met respect voor de cliënt en zijn omgeving. Kortdurend en oplossingsgericht door gebruik te maken van de eigen kracht van de cliënt wanneer mogelijk. Maar ook intensief ondersteunend en langdurig begeleidend wanneer nodig totdat het kind, de ouder(s), het gezin of de volwassene het weer op eigen kracht lukt.

Een hulpvraag kan niet afhangen van veranderende vergoedingen in de zorgverzekering. De zorgverzekering kan veranderen, de hulpvraag blijft. Daarom bieden wij ook hulp die niet of niet meer vergoed wordt.

Dit alles binnen één kleinschalige maar kwalitatief hoogwaardige organisatie. We kunnen niet alles en verkopen dus ook nee. Maar als we u kunnen helpen dan doen we dat ook graag en goed. Gericht op Oosterhout en omgeving, maar iedereen is welkom.

Onze missie is om:

  • Goede zorg te bieden naar mening van onze clienten
  • Innovatief te zijn door het doen of participeren in wetenschappelijk onderzoek
  • Onze kennis te delen en bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe hulpverleners
  • Oosterhout te 'ontzorgen'

Subcategorieƫn

Contactinformatie

Arendstraat 37a Psychologen Praktijk Timmers

Psychologen Praktijk Timmers
Arendstraat 37a, 4901 JJ Oosterhout

Telefoon nr. 0162-427535

Extra locaties

Molenstraat

Molenstraat 44, 4944 AD Raamsdonk
Parkeren kan in de aangegeven vakken.

 

Tricorp PMT

Bredaseweg 108, sectie 4.Oosterhout

 

 

 
 

Kijk ook eens op:

Youtube, voor interessante filmpjes

Voor een andere aanpak dan praten alleen:

Lerendoorervaring.nl