Hulp voor jongeren
Jongeren verdienen een aparte positie in ons hulpaanbod. Maatwerk is wat hier voorop staat. Met de meeste jongeren gaat het goed. Maar in deze leeftijd heb je soms behoefte aan een steuntje in de rug of mischien zit je er voor je gevoel even helemaal doorheen. Dit kan door heel veel verschillende dingen komen, bijvoorbeeld:
- School valt tegen of kost moeite
- Je werkt wel hard maar je cijfers bijven achter
- Je hebt vaak of flink ruzie met je oudersJe hebt moeite met je klas en leeftijdgenoten.
- Je voelt je minderwaardig of helemaal niet op je gemak met jezelf
En ook al zijn je ouders je ouders en houdt je van ze, het kunnen de laatste personen zijn waar je het mee wilt bespreken. Ook dat begrijpen we! Daarom heb je als jongere ook recht op privacy bij de psycholoog. Onder de 16 nog niet volledig maar wel recht op je eigen verhaal en individuele gesprekken. Toch betrekken we wel graag ook je ouders erbij als het niet lekker loopt.
Wellicht ook wel prettig om te weten
We focussen niet op je probleem maar werken samen met je te komen tot oplossingen. Kinderen in de puberleeftijd maken veel verandering door. Lichamelijk, maar ook psychisch en in hun leefomgeving. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van seksualiteit en de daarbij behorende lichamelijke kenmerken. Die kan leiden tot onzekerheid en schaamte, afhankelijk van de leeftijd van inzet van verandering. Met name bij meisjes speelt dit soms sterk, omdat zij de meest zichtbare lichamelijke ontwikkeling doormaken en in de regel eerder dan jongens. Zoals het woord al zegt, in de regel. En waar regels zijn, zijn uitzonderingen die tot onzekerheid kunnen leiden. In de leeftijd van 14 tot 18 jaar is dit verschil soms heel erg duidelijk zichtbaar. Jongens zijn soms nog echt jongens, waar meisjes soms al lijken op jonge vrouwen.

You're Worthy

Zooooveel nieuwe dingen
Naast lichamelijke ontwikkelingen verandert er vaak ook een hoop in de omgeving van een tiener. Dit begint met de overgang van de basisschool naar middelbare school. Dit is een stap van oudste van de school naar jongste en vaak een stap van een kleine bekende omgeving naar een (veel) grotere, onbekende omgeving. Er komen andere en vaak wisselende leerkrachten en nieuwe klasgenoten. Dit leidt soms tot het verbreken van hechte vriendschappen of de groei van nieuwe. Hoe dan ook, de sociale omgeving van een tiener staat even op zijn kop.
Vallen en opstaan en soms hard je neus stoten

Hoe kunnen wij je helpen?
Misschien is PMT iets voor jou?
Wanneer PMT?
Wat is PMT?
Voorbeelden
Bijvoorbeeld als het moeilijk is om met je eigen gevoelens om te gaan, als je vaak boos, bang of bedroefd bent is het handig om met een PMT-therapeut aan de slag te gaan. Of als het lastig is om met anderen om te gaan, als je ruzies moeilijk weet op te lossen, je moeilijk kan verweren tegen pesters of je geen vrienden durft te maken. Ook komt het voor dat er vervelende dingen gebeurd zijn waar je nog last van hebt. Voor al deze moeilijkheden en ook voor andere, kan PMT je verder helpen.
Leren door Ervaring
Vormgeven aan behandeling, uitvoeren wat je leert: Leren door Ervaring!
Leren door Ervaring in een weekend
De methode voor Tieners
Leren door Ervaring is een perfecte methode voor tieners. Waarom? Omdat het een heel directe vorm van leren is: doen, evalueren, lessen trekken om te bepalen wat je wilt behouden en wat je anders gaat doen. Daarna ga je weer verder met experimenteren en begint de cyclus opnieuw. Grote voordeel is dat je dit doet met je eigen leeftijdgenoten: de belangrijkste bronnen van informatie voor deze leeftijd als het gaat om hoe je je (wilt of moet) gedragen in een groep (sociaal gedrag).Lees meer over onze methode, hoe weekenden verlopen en de weekenddoelen op lerendoorervaring.nl