Wachttijden

Op dit moment is de status:

Intake en behandeling Kinder en Jeugd: 3-6 weken

Diagnostiek: 3 weken

Behandeling: 3-6 weken

Behandeling middels PMT: 6 tot 8 weken

 

Intake en behandeling Volwassenen: 6 tot 8 weken.

PPTimmers krijgt veel aanmeldingen binnen. We zijn hierdoor soms genoodzaakt om uw intake op een wachtlijst te plaatsen en te bellen als er plek is. Wij houden steeds bij of er een wachtlijst is of niet.

Bijgewerkt op 2 juni 2021

 

Behandelcapaciteit

Als u hulp vraagt, heeft u hulp nodig. Soms kan het wachten, vaak niet. Toch is er altijd een wachttijd. Op dit moment plannen wij uw intake in, en kan het zijn dat naar anleiding van uw intake en uw hulpvraag er ook een wachttijd kan zijn voor de juiste behandelaar.

Als uw aanmelding niet zo lang kan wachten

Soms kan een aanmelding niet zo lang wachten. Aanmelden betekent dat u hulp nodig heeft en dat kan eigenlijk nooit zomaar weken wachten. Psychologen Praktijk Timmers breidt op dit moment zijn behandelcapaciteit uit en probeert de wachttijd te verkorten. Helaas overstijgt de toename in vraag nu wel onze mogelijkheden. Indien uw aanmelding niet kan wachten: 

  •  Voor volwassenen: Overleg met uw huisarts of zorgverzekering. Wellicht heeft een collega praktijk eerder plek.
  • Betreft het Kind en Jeugd? Overleg met uw huisarts, het wijkteam of CJG. Wellicht heeft een andere jeugdhulpaanbieder eerder plaats.
  • Zit u ziek thuis van uw werk? Overleg ook met de bedrijfsarts of uw werkgever bereid is om zorg in te kopen voor u. Voor onze wachtlijst maakt dit geen verschil, maar wellicht kunt u dan wel vlot terecht bij een andere therapeut.
  • Wilt u wachten op een plek bij ons? Dit kan, en we zijn ons zeer bewust van dit feit dat u zit te wachten en doen er alles aan om onze wachtlijst weer terug te brengen naar acceptabele duur. Onder andere door uitbreiding in ons team met nieuwe goede behandelaren om u zo weer vlot en goed te kunnen helpen. Probeert u echter wel te voorkomen dat uw klachten toenemen door het afwachten. Er zijn uitstekende collega‚Äôs in de buurt, hoewel wachtlijsten helaas daar ook relevant kunnen zijn.

 

Gerelateerde onderwerpen