rTMS

rTMS

rTMS is een nieuwe bewezen effectieve behandelmethodiek bij depressie en een alternatief voor medicatie.

Speciale rTMS locatie Brandepoort in Geertruidenberg

Sinds juni 2023 hebben we een speciale rTMS locatie in Geertruidenberg. We bieden de rTMS behandelingen aan via hét CND of wel het Centrum voor Neurodiversiteit. 
Image

rTMS als veilig alternatief voor medicatie

We leggen u graag uit hoe alles werkt. Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht via het contactformulier.

Wat is rTMS?

rTMS is een techniek waarbij we het brein direct behandelen.

Middels een korte electromagnetische puls worden de hersencellen zelf in het brein geactiveerd. Dit doen we op een specifiek gebied van uw brein. Zo activeren we niet alleen deze cellen maar activeren we het gehele netwerk wat verbonden is en belangrijk is bij het reguleren van stemming. rTMS is erg specifiek in zijn behandellocatie en daardoor kent het erg weinig bijwerkingen vergeleken met medicatie en een hoge effectiviteit.

Image

2 Varianten in rTMS aanbod.

rTMS kan op twee manieren vorm gegeven worden. Ieder ook met een eigen vergoedingstructuur. De actuele tarieven vindt u op de tarievenpaginga.

rTMS volgens ZPM-model

Wanneer uw rTMS stimulatie iedere sessie gecombineerd wordt met een consult met uw behandelend psycholoog dan wordt conform de landelijke richtlijnen de consult tijd in rekening gebracht en de toeslag per stimulatie dosis voor het toepassen van rTMS.

Bij de rTMS technician

rTMS kan ook als aanvulling op een reguliere behandeling. U komt dan op andere tijden dan de behandeling met uw behandelaar naar de kliniek voor specifiek een dosis rTMS  stimulatie. Deze behandeling is vergelijkbaar met hoe we ook een medicatie dosis inzetten naast de psychologische behandeling. In dat geval komt u bij de rTMS technician voor de stimulatie en moeten wij de overige prestatie in rekening brengen voor rTMS technician. 

Wij hanteren voor de rTMS technician een tarief van om en nabij 75% van het NZA tarief wat grofweg overeenkomt met 80% van het marktconform tarief. 

 Het verwachtte aantal sessies is gelijk bij beide behandelingen: meestal 20 sessies oplopend tot 30 en bij uitzondering meer als daar duidelijke onderbouwde redenen voor zijn. De behandelfrequentie is ook gelijk, tenminste 3x per week liefst vaker tot 5x per week (dagelijks iedere werkdag).  

rTMS uitgelegd

In het nieuws

Medicatie en het brein

rTMS behandelaren

PPTimmers heeft een aantal rTMS specialisten die u van dienst kunnen zijn.

Dagmar Timmers
Dagmar TimmersPraktijkhouder, GZ psycholoog K&J psycholoog NIP, neuropsycholoog, Neurofeedback, rTMS specialist, ouderbegeleider
Gerda van Reenen
Gerda van ReenenBasispsycholoog & Diagnostiek

Contact

Heeft u een verwijsbrief of wilt u meer weten? Stuur ons dan een mail of bel ons op.

Andere interessante artikelen